Din Kültürü Dersliği
Görsel Sanatlar Dersliği
Projeksiyon ve Akıllı Tahta Dersliği
Müzik Dersi

Sayın ziyaretçimiz sitemize Hoş geldiniz.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini öğrencilerimize daha güzel aktarabilme ve zihinlerinde iz bırakabilme adına öğrencilerimizle derslerimizi teknolojinin getirdiği yeniliklerle derslerimiz işlenmektedir.

Öğretmenin kullanacağı bütün materyaller elinin altında olduğundan, zaman kaybı olmadan, materyaller öğrenme süresinde aktif ve etkin kullanılır. Öğretimde görsellik arttığı sürece öğrencinin derslere aktif ve etkin katılımı da artacak, dolayısıyla başarı da aynı doğrultuda yükselecektir.

Din dersliği  teknolojiyi kullanma kolaylığı, sınıf panosunu müfredata göre hazırlama,sınıf tahtasının kullanımının öğretmene sağladığı kolaylık,öğrencileri daha yakından tanıma olanağı sağlaması açısından faydalı bir sistemdir.Derslerin işleniş esnasın da projeksiyon aktif olarak kullanılır.Konularımızla alakalı görsel sunumlar öğrencinin öğrenme kapastesini yükselttiğini ve kolay anlamayı sağlar.

Din Kültürü dersliğimizde ağırlı olarak;

·         Sine vizyon

·         Projeksiyon

·         Bilgisayar

·         İnternet

·         Evrensel değerleri öğreten görsel afişler

·         Kitap okuma çalışmaları ile derslerimizi işliyoruz.

Din Kültürü dersliğimizin en büyük amacı  şunlardır:

·         Öğrencilere temel insanî değer ve erdemlerin kazandırılması, değerlere karşı duyarlılık oluşturulması ve onları davranışa dönüştürülmesi,

·         Toplum tarafından kabul gören değerlerin okul ortamında oluşturularak geliştirilmesi ve pekiştirilmesi.

·         Öğrencilerin sorumluluk duygularının geliştirilmesi.

·         Akademik bilgi ve gerçek hayatta rehberlik edecek ahlaki değerlerle donatılmış öğrencilerin yetiştirilmesini hedefliyoruz.