Müzik Kulübü
Kültür Edebiyat Kulübü
SPOR KÜLÜBÜ

MÜZİK KULÜBÜ

Safa Koleji’nde Müzik Kulübü  öğrencilerimizi ilgi ve yeteneklerine göre değerlendirip, yönlendirerek müziği sevdirmeyi ve bir enstrüman çalma yeteneğini geliştirmeyi, çok sesli söyleme ve çalma alışkanlığını kazandırmayı, koro çalışmaları ile toplu iş yapma alışkanlıklarını geliştirerek sosyalleşmelerini sağlamayı, yeteneklerini fark ederek kendilerine güven kazandırmayı amaçlamaktadır.

Müzik kulübümüz 1,2, 3,4,5,6,7 ve 8.sınıf öğrencilerimizden oluşmaktadır. Kulübümüzde, müzik yeteneği olan veya bu yeteneğini geliştirmek isteyen, müziği seven öğrencilerimiz yer almaktadır.

Kulübümüz, öğrencilerimizin müzik adına kendilerini geliştirebilmelerini, yetenekleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdükleri bir ortam sunmaktadır.Öğrenciler çalışmalarını tamamladıkça okul içerisinde yapılan tüm etkinliklerde etkinliklerini sergilemektedir.

Sosyal etkinlik faaliyetlerinin temel taşlarından olan müzik kulübü okul içerisinde yapılmakta olan bütün etkinliklerde aktif rol almaktadır. Müzik kulübü aynı zamanda diğer kulüplerle de ortak çalışma içerisinde bulunmaktadır.

MÜZİK  KULÜBÜNÜN AMACI

• Türk Millî Eğitiminin genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak; öğrencilerin Atatürk İlke ve İnkılâplarına, Anayasanın başlangıcında ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı fertler olarak yetişmelerine, yeteneklerini geliştirerek gerekli donanımı kazanmalarına katkıda bulunmaktır.  Çaldığı ve söylediği eser hakkında fikir sahibi olan ve yorumlayan öğrenciler yetiştirmektir. Özgüveni yerinde, kendine güvenen çağdaş müzik eğitimine ayak uydurabilen öğrenciler yetiştirilerek Ulusal kimliğimizi ön plana çıkaracak şarkılar öğrenme çalışmalarımız sürdürülmektedir.
  • Safa Koleji Müzik Kulübü çalışmalarını kulüp yönetmeliklerine uygun olarak yürütmektedir.
  • Kulüp çalışmalarında amacımız , öğrencilerin yeteneklerini keşfederek ,becerileri doğrultusunda yeteneklerini ortaya çıkarmak ve geliştirmektir.

KAZANIMLARI

• Öğrencilerin kulüp çalışmalarında birlik olmaları,
  • Birlikte şarkı söyleyeme
  • Enstrümanları birlikte çalma ,
  • Takım ruhu ve bilinci kazanma ,
  • Bireysel ve toplu etkinliklerde özgüvenlerinin gelişmesi gibi kazanımları gözlenmektedir.